Sociedad

Acord pel conveni del futbol femení

Preveu salaris mínims d'entre 12.000 i 16.000 euros

FCB

Barcelona

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) busca una data aquests propers dies per celebrar i signar l’acord definitiu pel conveni col·lectiu del futbol femení amb la màxima representació possible de jugadores.

La Federació Espanyola de Futbol ha acceptat el requeriment de l’Associació de Clubs de Futbol Femení de manera que els clubs integrats en el Programa Elite rebran una subvenció de 500.000 euros anuals si juguen a primera o 100.000 si juguen a segona.

Aquest era un dels darrers esculls. L’altre ha estat desbloquejar el contracte i la discussió que mantenien la RFEF i Mediapro sobre la titularitat de la competició, perquè és aquesta operadora qui tenia cedits els drets dels clubs.

Mediapro ha cedit els drets finalment a la RFEF i s’ha quedat a canvi amb tres partits per jornada i ha contribuït amb 1,5 milions al conveni, segons fonts de Mediapro.

Un salari mínim garantit

La noticia més positiva per a la AFE és també que el conveni entra en vigor de manera retroactiva a partir de l’1 de juliol de 2019, de manera que la part econòmica queda garantida pel conjunt de l’actual temporada.

Recordem que s’ha arribat a un brut mínim de 16.000 euros en el cas d’una jornada del 100% i de 12.000 per una jornada del 75%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00