Sociedad

Territori presenta el projecte de la variant de Les Preses

La Vall d'en Bas, principal municipi afectat, diu que hi presentarà al·legacions perquè el projecte "és millorable"

Pla mitjà de l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, en una compareixença de premsa / Imatge cedida per l'Ajuntament de la Vall d'en Bas ACN

La Vall d'en Bas

89 milions d’euros, un túnel de mig quilòmetre i un sol carril per sentit. Són les grans xifres del projecte que el Departament de Territori ha presentat per la variant de les Preses. Des de la Vall d’en Bas, el principal municipi afectat, diuen que presentaran al·legacions per una carretera que, si fos per ells, no faria falta.

La variant de les Preses és una peça més del trencaclosques que queda pendent de l’Eix Vic-Olot que ha d’unir els túnels de Bracons amb l’autovia que enllaça amb Girona. Un projecte global que costarà més de 200 milions d’euros i que té com a pilar fonamental el consens entre els tres municipis afectats… i ara això va camí de saltar pels aires per les tensions d’aquesta tardor.

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, creu que el projecte va coix i que no és respectuós amb l’entorn com va prometre Territori. La proposta de traçat s’assembla a una de les alternatives que es va descartar en el darrer projecte, el 2010.

Territori treu pit tot i el retard

Des del Departament de Territori, treuen pit de la feina feta amb aquest projecte de la variant de les Preses. El Director General d’Infraestructures, Xavier Flores, creu que és un pas important per a la infraestructura i argumenta que els dos anys d’espera han servir per fer “la millor proposta”.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00