Martes, 28 de Septiembre de 2021

Otras localidades

CARAGOL MAÇANA

Regants reclamen més informació sobre biocides per netejar els canals

Les dues comunitats de Regants han sol·licitat al Departament d'Agricultura quins productes fitosanitaris poden fer servir per combatre les algues que col·lapsen els canals

Reunió dels regants amb la consellera d'agricultura, Teresa Jordà.

Reunió dels regants amb la consellera d'agricultura, Teresa Jordà. / ACN

Les comunitats de Regants del Delta de l'Ebre han reclamat al Departament d'Agricultura que els faciliti informació sobre diferents biocides per combatre les algues que col·lapsen els canals.

Manel Ferré, president de la comunitat de regants de la Dreta de l'Ebre ha explicat que "cada campanya s'inverteix al voltant de 4 milions d'euros per retirar amb maquinària el llapó dels canals, i si no s'extreu, l'aigua no pot arriba a totes les parcel·les".

Segons Ferré, extreure les algues que creixen als canals de forma mecànica és també molt contaminant, ja que "durant tot el dia funciona el tractor i les màquines retirant algues, i es gasten molts litres de gasoil".

Aquest passat dimecres, durant la visita de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, els regants van reclamar més informació sobre biocides i productes fitosanitaris que poden utilitzar legalment per combatre el problema, sense haver de recórrer a l'ús de maquinària pesant.

Durant aquesta visita, la consellera d'Agricultura també va anunciar que la Generalitat es compromet a mantenir les inversions per lluitar contra el caragol maçana al Delta de l'Ebre.

Jordà ha explicat que el proper mes d'octubre expira el Pla de Desenvolupament Rural, que ha permès invertir 5 milions d'euros en la lluita contra el caragol maçana.

Segons Jordà, el departament d'agricultura ha adquirit "el compromís ferm de continuar treballant amb el tema del caragol poma, fent un nou grup o amb fons propis".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?