Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad
SUCCESSOS

IQOXE, al punt de mira

Un excés de pressió, conseqüència de portar al límit una de les línies de producció, possible causa de l'explosió a la química de Tarragona. L'empresa nega que estés produint per sobre de les seves capacitats: dimarts només funcionaven dues de les cinc línies de producció, però ignora a quina potència operava.

ACN

Tarragona

L’empresa IQOXE hauria portat al límit les línies de producció que estaven en funcionament dimarts passat. Aquesta és la principal hipòtesi que fonts properes a l’empresa  contemplen com a causa de l’explosió. IQOXE assegura que dimarts passat només estaven operatives 2 de les 5 línies de producció que tenen en aquesta planta, oberta el 2017. Les tres restants estaven parades precisament per una davallada en la demanda dels derivats d’òxid d’ètile. Aquestes mateixes fonts, però, ignoren a quina potència treballaven les dues línies en marxa el dia de l’accident. IQOXE ha encarregat avui una investigació a l'Institut Químic de Sarrià.

Els sindicats venien alertant feia temps de la precarització de la situació laboral a l’empresa. Avui, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha donat a conèixer a més a més que IQOXE ha patit en els darrers anys quatre sancions, tres d’elles per qüestions relacionades amb la seguretat, l’altra amb les condicions laborals.

Els Mossos escorcollen la planta

Els Mossos d’Esquadra han pogut entrar aquesta tarda a les instal.lacions d’IQOXE a La Canonja…també a les oficines d’una firma del mateix grup al Prat del Llobregat. De fet, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona ha obert diligències per les tres persones mortes. Diuen fonts judicials citades per l’ACN que es podria atribuir un delicte d’homicidi imprudent a IQOXE si es demostren negligències de manteniment.

El departament d’Empresa ha obert un expedient informatiu, i fonts d’aquest departament apunten que a nivell documental IQOXE compleix amb la reglamentació, però afegeixen que cal portar a terme una comprovació sobre el terreny, dins la pròpia planta afectada, per certificar la veracitat de la documentació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00