Sociedad

A play off sense convèncer

El Girona derrota l'Extremadura per 3-1 en un partit on va ensenyar dues cares

Va arribar al descans amb un 2-0 i sensació de domini i va patir per doblegar un dels equips més fluixos que han passat per Montilivi

Stuani, Juanpe, Aday i Mojica celebren el 2-0, obra d'Aday de falta. / Imatge: LFP

Girona

S'havien jugat 5 minuts i el Girona ja podria haver anat 3-0. Aday va desaprofitar una passada a l'esquena de la defensa obra de Borja García i Gual una passada profunda al costat esquerre de l'àrea però tots dos van fallar davant el porter Casto. Tot al contrari que Stuani, que va connectar de cap una centrada d'Aday i va començar a encarrilar el partit (1-0, 5').

El Girona, amb un novedós 4-4-2, va sortir en tromba i l'Extremadura, parapetat en un 5-3-2, amb prou feines va existir de mig camp cap endavant. Els locals feien i desfeien i Aday, de falta, va fer el 2-0 tres minuts abans del descans.

La nit presagiava golejada però va tocar patir. Quatre minuts després de reprendre, Cristian va rematar completament sol al punt de penal una centrada des de la línia de fons. El passador no va trobar obstacle per un flanc on Maffeo va badar i Aday no va poder plantar oposició, lesionat com estava. Va ser canviat uns segons després, un cop va forçar la groga per complir partit de sanció a Tenerife.

Fitxa tècnica

GIRONA 3: Riesgo, Maffeo, Ignasi Miquel, Juanpe, Mojica, Granell, Diamanka, Aday (Jairo 49′), Borja García (Ramalho 87′), Marc Gual (Brandon 71′), Stuani EXTREMADURA 1: Casto, Cruz (Marquez 45′), Pardo, Granero, Diez, Rocha (Pastrana 65′), Lomotey, Cristian, Bastos, Willy (Mújica 87′), Nono GOLS: 1-0 Stuani (5′) 2-0 Aday (42′) 2-1 Cristian (49′) 3-1 Stuani (77′) | As Aday ÀRBITRE: Areces Franco. Groga a Granell, Aday, Juanpe (no jugaran a Tenerife), Ignasi Miquel ASSISTÈNCIA: 5.663 espectadors

El que va venir van ser 15-20' de desconcert total. El Girona es va fondre pel mig, va ser porós per bandes i la defensa estava feta un flam. Quan encara no ens havíem refet, Juanpe va aturar al límit de l'àrea una progressió que amenaçava amb acabar davant de Riesgo i va veure la groga que li impedirà jugar diumenge.

L'Extremadura, amb un nou dibuix, va començar un atac i gol que va provocar run run i xiulets en una graderia que veia que, novament, anaven mal dades. El Girona confiava en una contra que no va arribar i van ser els visitants els que van generar més quantitat d'accions per haver equilibrat el partit.

Willy, abans que Stuani fes el 3-1, va acariciar el 2-2 amb un xut que va sortir a prop del pal i, ja després de què el davanter uruguaià del Girona eixamplés la renda, Nono i Marquez van tenir xuts francs per haver tornat a posar la por al cos.

Però amb Stuani al camp, qualsevol escurrialla és aprofitable. El 3-1 va arribar després d'un corner que Juanpe va rematar forçat. La pilota va quedar botant i el '7' la va enviar a dins amb un xut amb cama dreta.

La victòria talla la ratxa de tres derrotes seguides que portava el conjunt que prepara Pep Lluís Martí -tres derrotes sense marcar- i torna a situar els blanc i vermells en zona de play off. Son sisens a 8 punts de l'ascens directe perquè l'Almería no va fallar.

Diumenge vinent visita el camp del Tenerife, on no podrà comptar amb Juanpe, Granell ni Aday, que van veure la cinquena targeta groga i hauran de complir un partit de suspensió.