Viernes, 16 de Abril de 2021

Otras localidades

TARRAGONA

La patronal química admet que caldrà canviar el disseny de les plantes

Els alcaldes tarragonins, per la seva banda, reclamen recuperar l'autonomia en la gestió d'emergències químiques.

El president de l'AEQT, Rubén Folgado, al centre de la imatge, amb el vicepresident primer, Rodrigo Cannaval, i el vicepresident segon, Ignasi Cañagueral, a la seu de l'entitat a Tarragona.

El president de l'AEQT, Rubén Folgado, al centre de la imatge, amb el vicepresident primer, Rodrigo Cannaval, i el vicepresident segon, Ignasi Cañagueral, a la seu de l'entitat a Tarragona. / ACN

La patronal química de Tarragona admet que l’explosió d’ara fa una setmana a l’empresa IQOXE farà canviar el disseny de les plantes.

L’AEQT agrupa 32 firmes, entre elles la que va originar l’explosió que va deixar tres morts i set ferits. El seu president, Rubén Folgado evita valorar el funcionament d’IQOXE, i en declaracions a l’ACN diu que les investigacions obertes han de servir perquè el sector, fortament regulat però menys que altres, com el nuclear, en prengui nota: “esto afectará a la industria química mundial i servirá para cambiar algún tipo de protocolo técnico o diseño de plantas”.

Els batlles volen més autonomia

Per la seva banda, els alcaldes tarragonins reclamen recuperar la gestió de les emergències químiques i que el comandament operatiu sigui local. L’any 2007 la Generalitat va assumir el control del llavors anomenat PLASEQTA, de titularitat estatal, ara integrat al PLASEQCAT, perdent l’autonomia des del territori.

Argumenten que qui coneix cada racó dels polígons i la proximitat de les poblacions a confinar són les autoritats territorials.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?