Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Reparen una vàlvula cardíaca sense aturar el cor

Ho ha fet, per primer cop a Catalunya, l'Hospital Germans Trias de Badalona, Can Ruti

El procediment és menys agressiu i més segur que la cirurgia convencional

Cirugians durant l'operació de reparació d'una vàlvula cardíaca / Hospital Germans Tries

Barcelona

El pacient, de 84 anys, patia una insuficiència cardíaca provocada pel mal funcionament de la vàlvula mitral. La cirurgia estàndard per reparar-la es fa a cor obert, cosa que implica obrir l’estern, aturar el cor i connectar el pacient a un sistema de circulació extracorpòria.

La nova tècnica de Can Ruti permet arranjar la vàlvula mentre el cor continua bategant amb normalitat. És més segura i la recuperació més ràpida.

“Aquesta cirurgia, que no s’havia dut a terme mai fins ara a Catalunya i que es practica a molt pocs llocs a l’estat espanyol, està indicada per a casos d’insuficiència mitral en pacients que són molt grans i per als quals una cirurgia

oberta suposa un alt risc quirúrgic”, destaca el cap de Cirurgia Cardíaca de Germans Trias, el doctor Christian Muñoz. “També és idònia per a pacients molt joves, en

els quals sempre hi hauria l’opció de cirurgia convencional més endavant, si a llarg termini fos necessària”.

La recuperació és més ràpida que amb la cirurgia estàndard. Una operació a cor obert implica uns 10 dies d’hospitalització. Amb la nova tècnica, aquest període es redueix a la meitat, 4 ó 5 dies.

En aquest primer cas, la intervenció ha estat un èxit. “S’ha aconseguit que la vàlvula mitral torni a funcionar correctament i que el pacient es recuperi favorablement amb una operació de menys risc”, destaca el doctor.

Muñoz. I afegeix que l’objectiu és seleccionar més pacients per poder realitzar més cirurgies com aquesta al llarg de l’any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00