Sociedad
TEMPORAL GLORIA

Espot reclama a tots els ministeris revisar els protocols en casos de nevades

El cap de Govern convoca una reunió d'avaluació dels dispositius de dimecres en què va faltar coordinador entre departaments

Col·lapse circulatori a Encamp el passat dimecres durant les nevades. / Albert Sanjuan

Andorra la Vella

El cap de Govern, Xavier Espot, ha demanat a tots els departaments responsables de la coordinació en casos de nevades de revisar i analitzar els protocols que s’activen en temporals de neu i actualitzar-los tenint en compte l’experiència del passat dimecres.

Així s'ha posat de relleu a la reunió convocada per Espot a la què hi han assistit el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover; el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres; el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

També el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Miquel Rossell; un meteoròleg de Govern, Guillem Martin; un responsable del COEX, Jordi Garcia; el director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Cristian Pons; el director del departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover; el director del Cos de Bombers, Joan Carles Recasens; el director adjunt de la policia, Bruno Lasne, i el cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell.

Després de repassar les actuacions efectuades durant les passades hores, s’ha acordat fer una nova reunió tècnica els pròxims dies per tal de revisar les actuacions vigents i implementar mesures de millora per a pròximes situacions similars.

El Pas de la Casa patia encara les conseqüències

El Pas de la Casa patia ahir encara les conseqüències del temporal amb el port d'Envalira tancat, més d'un metre de neu acumulada i restriccions als vehicles pesants per accedir a França.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, va demanar paciència als veïns ja que si bé s'ha habilitat un carril únic de circulació, les llevaneus continuen treballant de manera intensa per restablir la normalitat a la majoria de carrers.

El risc d'allaus continua sent elevat i Protecció Civil ha fet tirs preventius tant a Soldeu com a Arinsal i Arcalís.

Es recomana als equiadors prudència, evitar en la mesura del possible sortir a la muntanya i si es fa, fer-ho pels traçats senyalitzats de les estacions, consultar prèviament l'estat de la neu i anar equipats i en companyia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00