Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 23 de Febrero de 2020

Otras localidades

Després de la tempesta arriba la calculadora

Institucions i particulars comencen a avaluar danys

Un ciclista davant un Ter desbordat

Un ciclista davant un Ter desbordat / Glòria Sánchez - Europa Press (EUROPA PRESS)

Protecció civil ha desactivat l’Alerta INUNCAT... perquè els cabals ja han tornat a la normalitat i no hi ha perill. L’única excepció és el Ter en el seu pas per Torroella de Montgrí, que encara està en estat d’alerta tot i que el cabal va tornant a la normalitat mica en mica.

Les comarques de Girona comencen a fer balanç després del temporal... L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, per exemple, calcula que caldran com a mínim 2 milions d’euros per arreglar tots els desperfectes.

És la primera estimació de les afectacions a equipaments, infraestructures i edificis públics que ha fet l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. El llistat de danys tenen previst entregar-lo aquest migdia a la Generalitat i al govern espanyol. L’alcalde Jordi Colomí explica quins són els danys més evidents.

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament ha pogut resoldre alguns dels principals danys provocats pel temporal... com el subministrament d’aigua... tot i que de moment, la que surt de l’aixeta no és potable... i, per això, recomanen no utilitzar-la ni per beure ni per cuinar.

A més, aquest diumenge, més de 500 voluntaris convocats pel col·lectiu Tot més net han netejat les platges de deixalles i brossa arrossegats per la corrent.

Fruticultors

Els fructicultors també comencen a comprovar les conseqüències del temporal Glòria als camps del Baix Empordà. El Ter es va desbordar a l’alçada de Foixà i va arrassar hectàrees de les pomeres més properes al riu. 

Els camps de pomeres més perjudicats són a la zona de Verges, Ultramort, Ullà o Torroella de Montgrí. El riu va arrancar completament alguns camps i es va endur les pomeres Ter avall.

El fructicultor de Giropoma Costa Brava i membre d’Unió de Pagesos, Joan Maria Pareta ressaltava que hi ha altres plantacions que encara avui estan inundades.

Els fructicultors diuen a més que caldrà veure com reaccionen els arbres que han sobreviscut després de tants dies amb els camps inundats.


Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?