Sociedad

Però Girona més...

La crescuda de la població a Girona és d'un 5%, més que Barcelona, Lleida i Tarragona

Una nena a l'escola a Ripoll / Jordi Altesa

Girona

L’últim any Girona ha crescut un 1,6 per cent i ja suma més de 104 mil persones empadronades a la ciutat. El motiu principal d’aquest creixement, segons els experts, són els desplaçaments de gent de pobles veïns però també la migració de fora de l’Estat.

El geògraf de la Universitat de Girona Narcís Sastre destaca que la gent aposta per Girona per la seva connexió amb Barcelona i per les oportunitats laborals… però té una conseqüència directa amb els preus de l’habitatge. De fet, el tercer trimestre de l’any passat, de mitjana el preu del lloguer era d’uns 650 euros mensuals.

Sastre afegeix que les comarques de Girona estan patint un èxode rural accelerat i, per aquest motiu, la població creix més a les ciutats que als pobles. Per exemple, aquest últim any, Lloret ha sumat més de 1.000 habitants i retalla distància amb Blanes, que és la tercera ciutat amb més població de la demarcació.

En canvi, en pobles petits com Palau de Santa Eulàlia, a l’Alt Empordà, disminueixen el nombre d’empadronats.El mateix passa en alguns barris de Girona. Per exemple, el Barri Vell ha crescut un 14 per cent respecte fa 10 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00