Sociedad

Els accidents amb patinets implicats s'han multiplicat per quatre a Barcelona

El govern municipal anuncia 20 nous radars a diferents carrers de l'Eixample

Durant el 2019 es van registrar gairebé 500 accidents amb patinets implicats a la ciutat de Barcelona / ACN

Barcelona

L’increment de patinets elèctrics a la ciutat ha fet que es dispari el nombre d’accidents en els que estan implicats. Durant el 2019 n’hi van haver gairebé 500, quatre vegades més que en 2018.

Els accidents en els que hi havia un patinet elèctric implicat van provocar 5 ferits greus, un dels quals, una dona gran atropellada per un d’aquests vehicles de mobilitat personal, va acabar morint. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, assegura que l’accidentalitat dels patinets és un dels elements de preocupació perquè “ha crescut de manera exponencial” quan l’any passat era pràcticament anecdòtica.

L’Ajuntament espera la normativa que està preparant la DGT sobre els vehicles de mobilitat personal, però mentrestant, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcon, demana als usuaris que portin casc i assegurança. A més, clar, de circular per on ho han de fer.

Cada dia la guàrdia urbana multa 18 usuaris de patinets particulars sobretot per circular per on no toca i per conduir de forma temerària. Les sancions s’han triplicat d’un any per l’altre i a aquestes s’han de sumar les 13.000 que s’han posat a patinets de lloguer per aparcar en zones prohibides o no complir els requisits per funcionar.

Radars a l’Eixample

Els radars detecten cada dia un miler de conductors que circulen amb excés de velocitat a la ciutat. Ara estan situats sobretot a les rondes i als accessos a Barcelona, però el govern de Colau ha explicat que entre aquest any i el que ve se n’instal·laran altres 20 a carrers com la Gran Via, Balmes, Aragó, Urgell i València.

Els controls de la Guàrdia Urbana van detectar l’any passat 50 mil conductors que van donar positiu en alcohol i 3.600 en drogues.

L’any 2019 van morir 22 persones en accidents de trànsit a Barcelona, una més que en 2018. De les persones que van perdre la vida, 14 eren motoristes, 5, vianants i un, ciclista. Els ferits greus van baixar un 15%, però n’hi van haver una mitjana de 4 cada setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00