Sociedad

El tram central de la L9 del metro es completarà l'any 2027

La Generalitat ha adjudicat avui els estudis informatius del tren-tram del Camp de Tarragona que podria entrar en funcionament d'aquí a quatre anys

Un tren arribant a l'andana de l'estació de Fira de la línia 9(ACN)

Barcelona

El tram central de la línia 9 del metro, el que va de Zona Universitària a Sagrera, és el que aportarà més passatgers al sistema de transport públic. L’aprovació dels pressupostos de 2020 facilitaran que el Banc Europeu d’Inversions atorgui el crèdit de 740 milions d’euros que permetrà fer les obres. Uns treballs que es poden allargar fins el 2027.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que l’aprovació del pressupost d’aquest any i la concessió del crèdit del BEI no suposa “engegar automàticament les tuneladores”, sinó que els treballs importants no començaran fins el 2022. Amb aquest calendari, Calvet apunta que les primeres estacions es podrien inaugurar a finals del 2023 o 2024 i que el tram no es completarà fins el 2027.

Els pressupostos d’enguany preveuen una partida de 26 milions d’euros que serviran, entre d’altres coses, per fer els projectes d’adaptació d’obra civil de les estacions del Campus Nord i Manuel Girona o per fer els de les estacions de Sanllehy, Guinardó, Maragall o Lesseps.

D’altra banda, el conseller de Territori ha explicat que Ferrocarrils de la Generalitat ha adjudicat avui els estudis informatius del Tren Tram del Camp de Tarragona. Una infraestructura que ha de substituir les actuals vies d’ADIF que passen per Salou i Cambrils i que podria entrar en funcionament d’aquí a quatre o cinc anys.

Calvet ho ha explicat durant la presentació del pressupost de Territori i Sostenibilitat que supera els 4.500 milions d’euros, un 15 per cent més que l’any 2017.

Aquest pressupost incrementa en un 35% els diners destinats a polítiques d’habitatge i les actuacions per fer front a l’emergència climàtica representen gairebé el 37 per cent del pressupost.

Damià Calvet ha dit que “no és el pressupost de la nostra vida, però és un bon pressupost”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad