Sociedad
INFRAESTRUCTURES

Govern i alcaldes exigiran a Renfe la millora del servei ferroviari

Proposen un equip tècnic conjunt amb Adif per coordinar els treballs d'implantació del tren-tram i el desmantellament de la via de la costa.

Vies. / ACN

Tarragona

El servei de Rodalies al Camp de Tarragona ha empitjorat amb la posada en marxa del corredor del Mediterrani. És el que argumenten tant la Generalitat com els alcaldes, que assenyalen directament a Foment i Renfe i volen negociar més freqüències abans de l’estiu.

Fa gairebé un mes que els trens ja no passen per la via històrica, la de la costa: Tarragona ha perdut els Euromeds, i Salou la connexió directa amb Barcelona. El secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, diu que això no és el que havien acordat: “no s’han pogut implementar determinades millores que teniem acordades en el seu moment amb RENFE i el Ministeri, i el servei que s’ha implementat és el mateix que teniem abans”.

La Generalitat plantejarà aquest dilluns a Renfe una comissió tècnica conjunta per coordinar el desmantellament de l’antiga via i la tramitació de l’anomenat tren-tramvia del Camp de Tarragona.

Renfe per la seva banda, manté que ha posat en servei els trens que li ha demanat el titular de Rodalies, que és la Generalitat.

L’opinió dels batlles

L’alcalde de Salou, Pere Granados, prioritza la recuperació dels trens directes a Barcelona sense haver de fer transbordament; I el de Tarragona, Pau Ricomà, focalitza el problema en la manca de freqüències i també en el trànsit de les mercaderies. Avui per avui, circulen per les mateixes vies que els passatgers.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00