Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

El trànsit provoca la meitat dels casos d'asma infantil de la ciutat de Barcelona

Ho conclou un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), que també revela que aquesta malaltia té més incidència en les zones amb nivell socioeconòmic més alt

Nen amb asma que necessita oxigen

Nen amb asma que necessita oxigen / Getty Images

 Si es complissin les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut sobre els nivells màxims de contaminació atmosfèrica, a la ciutat de Barcelona es podrien evitar uns 1.200 casos d’asma infantil anuals. Aquesta xifra representa el 48% del total, segons l’estudi. Els investigadors recorden que aquesta malaltia és greu, tot i que sovint se’n minimitza els efectes.

“Més que els adults, l’asma tendeix a afectar els nens, que perden molta qualitat de vida durant la seva infància per culpa d’aquesta malaltia. Les crisis asmàtiques poden portar-los a ser hospitalitzats i, en casos extrems, a la mort”,explica David Rojas, investigador de l’ISGlobal, centre impulsat per La Caixa.

Una altra dada que revela l’estudi és que els nens i nenes de les zones de Barcelona amb nivell socioeconòmic més elevat pateixen més asma infantil que els que viuen en àrees menys afavorides.

A diferència d’altres ciutats del món, a Barcelona les famílies amb més poder adquisitiu viuen en zones on hi ha més trànsit, segurament perquè també hi ha més serveis. I si els nens sans creixen en aquest ambient, que està més contaminat per culpa del trànsit, desenvolupen més asma infantil”.

L’ISGlobal insisteix elevar a les administracions una petició que ja els ha plantejat en ocasions anteriors: que redueixin el volum de trànsit de vehicles motoritzats per dins la ciutat, ja que té un impacte negatiu en la salut dels infants.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?