Viernes, 18 de Septiembre de 2020

Otras localidades

HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS La SER recorre España: 'Hoy por Hoy' con Àngels Barceló desde Torremolinos (Málaga)

Les garoines muten de gens per adaptar-se a un mar més càlid

Un estudi del CEAB de Blanes ressalta que les larves es mouen menys i això fa difícil reemplaçar poblacions a la baixa

Garoines obertes

Garoines obertes / Cedida pel Consell Comarcal del Baix Empordà

L’estudi genètic s’ha fet a prop de 250 exemplars d’onze zones del Mediterrani. Segons els investigadors, les dades demostren l’impacte del canvi climàtic sobre els gens de la garoines. No és cap canvi físic, però sí que afecta al seu metabolisme.

Diu el professor del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, Xavier Turon, que existeixen diferències genètiques entre les garotes de diferents punts del Mediterrani: "El que hem trobat en l'estudi és que són bastant susceptibles a increments de temperatura. Hem vist com el seu genoma canvia, i els gens que canvien en aigües més càlides estan lligats justament a regulació tèrmica. És a dir, la garota comuna mediterrània està patint el canvi climàtic".

L’estudi també ha demostrat que les larves de les garoines es mouen menys del que es pensaven els experts, i això fa que sigui difícil reemplaçar les poblacions en zones on estan disminuint els exemplars.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?