Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 17 de Febrero de 2020

Otras localidades

El parc de Son Salomó tirarà endavant tot i perdre un 30% de superfície

Un error del Consell obliga a reiniciar tota la tramitació de declaració de BIC de Punta Nati.

Part del parc de Son Salomó

Part del parc de Son Salomó / Google

Els promotors del parc fotovoltaic de Son Salomó tiraran endavant amb el seu projecte a pesar del revés que ha suposat l’error administratiu del Consell que obliga a reiniciar tota la tramitació de declaració de Bé d’Interès Cultural de Punta Nati.

Aquesta errada deixa en suspens ara part del projecte i Ceconat, l’empresa que tira endavant amb aquesta iniciativa, adverteix que sense el 30% de terreny, el futur parc perdrà eficiència.

Renunciant al polígon 3, la zona que la societat Martí i Bella reclamat degut al seu al valor etnològic, s’haurà de fer un reordenament de les plaques fotovoltaiques, havent de posar-les més juntes i baixant així la seva efectivitat ja que durant algunes parts del dia es crearan zones d’ombra damunt les places.

A pesar d’aquestes dificultats, tant Ceconat, com la Martí i Bella i el Consell, confien en arribar a un acord en les properes reunions previstes.

S’ha de recordar que el projecte de Son Salomó és el de fer el parc fotovoltaic més gran de Balears, i que suposaria que Menorca passés a generar del 3 al 20% d’energies renovables.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?