Sociedad
DROGODEPENDÈNCIES

Filloy anuncia la reactivació del pla contra les drogues en el primer quadrimestre

El titular d'Afers Socials creu que "cal donar-li una nova empenta" a una iniciativa que es deriva de la llei de seguretat

Un grup de joves participant en un "botellón". / Arxiu Getty Images

Andorra la Vella

El titular d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha anunciat que el Govern reactivarà el pla nacional contra les drogodependències al llarg del primer quadrimestre de l'any. La mesura, que es deriva de la nova llei de seguretat ciutadana, té la voluntat de donar resposta a una problemàtica centrada en les addiccions dels joves i que darrerament està augmentant notablement. Per tant, "cal reprendre aquest pla i donar-li una nova empenta", ha indicat el ministre.

El ministeri de Salut, que és qui lidera la iniciativa, està reforçant la plantilla perquè durant les pròximes setmanes es pugui disposar d'un equip "per tal d'avançar en la coordinació que aquesta qüestió necessita, ja que tots hi hem de prendre part". En aquest sentit, el titular d'Afers Socials ha recordat que en aquesta problemàtica no només hi té responsabilitat l'executiu, sinó que també "la ciutadania ha de començar a actuar en aquesta matèria" i, a més, l'educació juga un paper fonamental. És per aquest motiu que, des del Govern, "posarem el màxim d'esforços per mirar de treballar transversalment".

Tot i que Filloy no ha aclarit la data exacta en què entrarà en vigor el pla, el més probable és que no s'allargui més enllà de l'abril. A més, la llei d'infància i adolescència també "estableix la creació de la comissió nacional d'infància i adolescència", que ja es va fundar fa unes setmanes i que està prevista que comenci a treballar també de manera transversal durant el mes de març.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00