Sociedad

El Síndic qüestiona l'ús de Twitter per alertar en cas d'emergència química

El Defensor del Poble, Rafel Ribó, posa en dubte la viabilitat de les xarxes socials en exclusiva per alertar a la població. També ha demanat informació detallada a diferents organismes de l'administració, entre ells Protecció Civil, a través d'un document al que ha tingut accés SER Catalunya.

Rafel Ribó, Síndic de Greuges. / ACN

Tarragona

El Síndic de Greuges posa en dubte que Twitter sigui la millor eina per avisar la població en cas d'accident químic i es pregunta per què no van sonar les sirenes de confinament després de l'explosió a l’empresa tarragonina IQOXE, tal i com preveu el PLASEQCAT. 

Rafael Ribó ha demanat informació detallada a diferents organismes de l’administració, entre ells Protecció Civil, a través d’un document al que ha tingut accés SER Catalunya.

Revisar els protocols d’actuació

Ribó qüestiona l'eficàcia comunicativa del pla d'emergències químiques i demana saber qui va ordenar la publicació dels missatges de confinament. Incideix en la relació que es va mantenir entre les fonts oficials i els mitjans de comunicació per garantir una informació clara i concisa a la població durant les primeres hores després de l'explosió; De fet, planteja la necessitat de revisar el protocol d'actuació incorporant altres sistemes d'avís a través d'SMS o aplicacions mòbils.

Segona alerta

El mateix Ribó ja va criticar el funcionament comunicatiu del PLASEQCAT l'any 2009 arran de la fuita que va patir l'empresa ERCROS i que va provocar un núvol taronja de monòxid de nitrogen a la zona del Polígon Sud. En aquell moment ja va demanar una avaluació crítica i revisió de l'aplicació del pla d'emergències, davant la necessitat d'una comunicació més fluida i àgil amb les autoritats municipals i la població en general en cas d'accident.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00