Sociedad

10 mesos i 8 milions d'euros per tornar a tenir el pont del tren a Blanes

Blanes i la Generalitat demanen a ADIF que aprofitant les obres es faci la doble via

Pla general del pont entre Blanes i Malgrat destrossat pel Gloria / Ajuntament de Blanes ACN

Blanes

L’objectiu d’aquesta obra de la doble via que han demanat a ADIF segons l’alcalde de Blanes Àngel Canosa és que hi hagi més viatges que uneixin Blanes amb Barcelona i reduir el temps.

Segons Renfe, aquest tren l’utilitzen cada dia en condicions normals 3 mil persones.Blanes i la Generalitat també han reclamat a Renfe un millor servei d’autobús - que és l’alternatiu al tren mentre no hi hagi via - i suggereixen la possibilitat que els autobusos, en comptes d’anar fins a Malgrat arribin a Santa Susanna; que els horaris de l’autobús i el tren coincideixin; que n’hi hagi algun que faci el trajecte Blanes - Barcelona i que afegexin autobusos adaptats per persones amb mobilitat reduïda.

Renfe s’ha compromès a mirar-se aquesta llista, a analitzar les dades i fer tots els ajustaments possibles.

8 milions d'euros i 10 mesos d'obres

En una reunió amb l’alcalde de Blanes, Renfe s’ha compromès a buscar solucions per millorar el transport alternatiu. De mitjana -en condicions normals- cada dia fan servir aquest tren 3 mil persones. Ara el transport es fa en autobús que triga uns 15 minuts per anar de Blanes a Malgrat -o al revés-.

L’ajuntament ha presentat a Renfe un seguit de propostes per fer més àgil el servei (ara, i sobretot preveient que a l’estiu, es pot alentir més el trasllat de passatgers per carretera perquè es multiplica el trànsit als accessos a Blanes).

Renfe s’ha compromès a analitzar totes les dades i fer tots els ajustaments en aquest transport alternatiu.Tot això, mentre no es pugui reconstruir el pont per sobre el riu Tordera per on passava el tren, i que es va emportar la riuada. Adif preveu que trigaran 10 mesos a tenir-lo i que caldrà invertir-hi 8 milions d’euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00