Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

La Liga exigeix als clubs controls més severs per evitar el desplaçament de violents

Es tracta d'una instrucció cursada el passat dia 3 de febrer davant l'alarma per la recent proliferació d'episodis violents

En una instrucció enviada el passat dia 3 de febrer a directors generals i directors de seguretat, La Lliga emplaça als clubs a endurir els controls. Els directors de seguretat han d'impedir la venda d'entrades a grups violents, en aplicació de la llei de 2007 contra la violència, racisme i intolerància.

Però també han d'identificar "per tots els mitjans legals al seu abast" a quants hagin participat en baralles, aldarulls i desordres públics, als voltants i a l'interior de recintes esportius perquè tampoc se'ls venguin entrades.

 

Desplaçaments controlats

Abans de vendre entrades a grups, els clubs han de saber i comprovar com viatjaran: en quin autocar, quina marca i model, amb quin conductor, i a quina hora surten i arriben al seu destí per tal que la Policia Nacional pugui tenir els dispositius preparats. Correspon als directors de seguretat "comunicar amb tot rigor els desplaçaments a la policia".

 

Controls aleatoris en els accessos

La Liga demana igualment als clubs controls per identificar els portadors de les entrades perquè el seu DNI coincideixi amb el que figura a l'imprès enviat pel club visitant. Com es tracta de grups integrats per centenars d'aficionats, els controls poden ser aleatoris.

Es dóna la circumstància, per exemple, que en el darrer Alcorcón - Deportivo, l'equip corunyès va demanar 500 entrades i es va descobrir que almenys quaranta individus portaven entrades que corresponien a altres persones.

Recentment també s'ha descobert que el seguidor violent del Betis que va agredir brutalment a un jove a Bilbao el 2017 va presenciar en directe l'últim Getafe - Betis.

 

Protecció de dades

En paral·lel, la Comissió Antiviolència i l'Agència de Protecció de Dades tenen previst una trobada perquè les dades dels detinguts per episodis violents arribin als clubs per tal d'evitar la seva entrada als camps.

Amb les identificacions en mà els clubs no tindran excusa per vendre'ls entrades per a desplaçaments i als seus estadis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?