Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 03 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Italia prorroga el confinamiento por el coronavirus al menos hasta el 2 de mayo

Adif iniciarà a la primavera les obres per reorganitzar les vies de Sants

Aquesta nit, com a pas previ, comencen els canvis al vestíbul per habilitat un únic accés a Rodalies

Imatge de les vies de l'estació de Sants, a Barcelona

Imatge de les vies de l'estació de Sants, a Barcelona / Eduardo Navarro (Cadena SER)

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif, té previst iniciar a la primavera les obres per reorganitzar les vies d’ample convencional de l’estació de Sants. És una actuació que permetrà millorar la gestió dels trens de Rodalies, especialment dels que circulen pel túnel de Plaça Catalunya. Aquest projecte es va adjudicar l’any 2018, però es va retardar perquè anava vinculat a la variant de Vandellòs que tot just s’acaba de posar en servei.

Ara mateix a l'estació de Sants hi ha 6 vies que utilitzen els trens del túnel de Passeig de Gràcia i només 2 per als que van i venen de la Plaça de Catalunya. El desequilibri és evident, sobretot perquè per aquest túnel de Catalunya passen 200 trens més cada dia que per l’altre. La reorganització permetrà dedicar 4 vies a cadascun dels túnels, dues per sentit: de la 7 a la 10 seran per a Catalunya i de la 11 a la 14 per a Passeig de Gràcia.

Aquesta nova distribució permetrà que els trens de Plaça de Catalunya no s'hagin d'aturar a l'entrada de Sants esperant a que marxi el tren anterior per ocupar el seu lloc, sinó que podran arribar a una altra de les vies de l’estació i començar a descarregar i carregar passatgers. D’aquesta manera guanyaran comoditat i una mica de temps.

Aquestes obres comencen amb retard perquè es van vincular a la posada en marxa de la variant ferroviària entre Vandellòs i Tarragona. Amb l’entrada en funcionament d’aquesta infraestructura el passat 13 de gener la majoria de trens de llarg recorregut entren a Sants per les vies d’alta velocitat. Això permet alliberar espai a les vies d’ample convencional, de manera que les obres tindran menys impacte en la circulació dels trens regionals i de rodalies. 

Canvis al vestíbul de Sants

Abans d’aquesta actuació a la zona de vies, Adif començarà aquesta mateixa nit mateix a fer canvis al vestíbul de l’estació de Sants per unificar l’accés a les vies de la 7 a la 14. Ara hi ha un control per accedir a la 13 i la 14 i un altre per la resta de vies de Rodalies separats per un estructura de vidre i l’accés a les vies dels trens de llarg recorregut.

Segons ha informat l’Administrador d’Infraestructures, s’eliminarà l’estructura de vidre que separa ara els dos accessos a Rodalies. La idea és que sigui un únic espai amb dues sortides i una entrada.

Les obres es faran de nit i, durant el dia, Adif reforçarà la informació als usuaris que es trobaran amb senyalitzacions provisionals que aniran canviant a mesura que avancin les obres.

La previsió és que la nova configuració del vestíbul estigui a punt el 14 de març.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?