Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

La Subdelegació del Govern a Girona admet el col·lapse de l'Oficina d'Estrangeria

De tota manera, es treu responsabilitats i culpa el PP perquè diuen no va convocar places de funcionaris

Reconeixen que aconseguir cita no és fàcil i estan estudiant la proposta del Col·legi d'Advocats

En els últims deu anys, s'han perdut una trentena de llocs de funcionaris i els que hi ha no donen a l'abast

L'oficina d'immigració de la subdelegació del govern a Girona / Jordi Altesa

Girona

La Subdelegació en un comunicat ha tret xifres per demostrar que l'Oficina d'Estrangeria és una de les que més càrrega té de tot l'Estat. Durant l'any passat va emetre més de 17.800 expedients, que són un 16% més que el 2018. A més, diuen que la demarcació de Girona és amb més de 140 mil persones estrangeres, una de les que té un major percentatge d'immigració a l'Estat.

El subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon, ha admès a Ràdio Girona que l'oficina està col·lapsada, però responsabilitza al govern del PP perquè diu va reduir la despesa i no van convocar places de funcionaris. A més diu que es donen cites, però no és fàcil aconseguir-les.

Per això, ja han començat a tirar endavant una línia de treball per millorar la situació. Reorganitzaran l'equip i, com han demanat els advocats, també estudien la possibilitat de demanar cita prèvia per via telemàtica per fer alguns tràmits.

En 10 anys l'Oficina ha perdut 28 treballadors, aquesta setmana en perdrà 6 més, i en els propers dies 3 més. La falta de personal ha generat un col·lapse que, segons el col·legi d'advocats de Girona, està vulnerant drets de persones immigrants - com el dret a treballar, a viatjar o que els expulsin per estància irregular- , perquè en el moment que volen demanar cita la resposta és "no hi ha cites disponibles".

Per això, els advocats han proposat a la Subdelegació del Govern un mètode de presentació de sol·licituds de forma alternativa al presencial i facilitar la feina dels funcionaris, que només hauran de revisar i resoldre. També permetrà als ciutadans tenir un justificant, que en cas d'irregularitat, acreditarà que estan tramitant la documentació.

Aquesta proposta de moment no està aprovada per la Subdelegació, i tenen esperances en què ajudi a desencallar la situació, perquè és un sistema que s'utilitza en Oficines d'Estrangeria com la de Madrid o València.

De fet, diuen que com a mínim es podrà avançar amb les sol·licituds pendents que s'han generat en aquests mesos de paràlisi i servirà per fer evident el nombre actual de sol·licituds pendents de presentació i de resolució, per demanar més reforços de personal.

El Col·legi d'Advocats, per tant, se suma a les queixes dels sindicats i les entitats del tercer sector i reclamen una solució immediata.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00