Sociedad
Administración local

Els Síndics de Greuges van obrir 16 expedients l'any 2019

Emili de Balanzó: "No som ni volem que se'ns vegi com uns fiscals del Consell. Volem ser els seus millors col·laboradors"

El portaveu dels Síndics de Greuges, Emili de Balanzó, ha explicat la memòria anual de l'orgue. / Radio Menorca.

Mahón

Els Síndics de Greuges del Consell de Menorca  van obrir 16 expedients durant 2019 dels quals 9 es van inacceptar per no ser l’ens competent per gestionar-los. Dels set restants, tres s’han resolt i quatre encara es tramiten. Així ho indica l’informe anual que el portaveu de la sindicatura, Emili de Balanzó, ha presentat aquest dilluns al ple insular.

Balanzó també ha destacat que, malgrat ser un cos encarregat de vigilar el tracte del Consell als administrats, no se’ls ha de veure com un enemic de la institució insular . Mes aviat, tot el contrari. "No som ni volem que se'ns vegi com uns fiscals del Consell. Volem ser els seus millors col·laboradors"

Emili de Balanzó també ha indicat que per millorar el seu funcionament i preservar la seva independència calen canvis estructurals. El més important seria tenir un pressupost per poder funcionar de manera independent sense dependre del govern del Consell tot i que, fins ara, no se'la ha negat res i , a més, els han posat un administratiu a mitja jornada de forma gratuïta.

El portaveu dels tres síndics ha recordat que en acabar l’actual curs s’haurà de renovar a dos dels seus membres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00