Deportes

El Barça paga una empresa que millora la seva imatge i desprestigia opositors

La companyia actua amb dos objectius: per una banda, protegir la reputació del president Bartomeu i la junta directiva; per l'altra, erosionar la imatge de diverses persones i entitats

Notícia 'Què t'hi Jugues!': El Barça té contractada una empresa per a crear estats d'opinió a les xarxes socials

Notícia 'Què t'hi Jugues!': El Barça té contractada una empresa per a crear estats d'opinió a les xarxes socials

18:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1581941757622/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça té contractats els serveis de l’empresa I3 Ventures, una companyia que es dedica a crear estats d’opinió a les xarxes socials, amb dos objectius principals: per una banda, protegir la reputació del president Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva; i per l’altra, erosionar la imatge de persones i entitats que ténen relació amb el club en diferent grau.

Cadena SER

I3 Ventures gestiona desenes de comptes a Facebook i Twitter que tant l’empresa com el club defineixen com a “no oficials”, i que han proferit publicacions amb l’objectiu d’atacar la imatge de persones com Messi, Piqué i l’actual plantilla: fan referència a assumptes com la renovació del capità, l’activitat del central amb la Copa Davis o un suposat acomodament dels jugadors.

Cadena SER

També de l’ex entrenador Pep Guardiola, d’ex jugadors com Xavi o Puyol, possibles rivals en les properes eleccions com Víctor Font, Joan Laporta o Agustí Benedito, el president de MediaPro Jaume Roures, i actors i entitats polítiques com Quim Torra, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, ANC, Òmnium Cultural o Tsunami Democràtic.

Cadena SER

SER Catalunya ha pogut accedir a dos informes elaborats per aquesta empresa. El primer fa el seguiment de la repercussió i l’evolució de sis d’aquests comptes, i el segon és un pla d’acció específic contra el precandidat a la presidència Víctor Font.

Cadena SER

El cost d’aquest servei pel club ha estat inferior a un milió d’euros, dividits en sis factures diferents perquè siguin abonades per diferents departaments de l’entitat. Des del club admeten la contractació d’aquests serveis, però asseguren que no es fan responsables dels continguts de les publicacions ja que defensen que l’encàrrec del club demanda la publicació de missatges positius. Fonts del club admeten que no els agraden les connotacions que adquireixen determinades publicacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00