Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 02 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Sigue la información del coronavirus en directo

Tabac i trastorn mental: fins a 25 anys menys de vida

Fumar escurça la vida de les persones amb trastorn mental fins a un quart de segle. En la població general aquest impacte és de la meitat, de 12 anys

Cendrer ple de burilles

Cendrer ple de burilles / pxhere.com

El tabaquisme té una important repercussió entre els pacients amb patologia psiquiàtrica, tant en qualitat com en quantitat de vida. Aquesta situació s’explica per diferents factors.

Fins fa poc, els metges han donat prioritat al tractament psiquiàtric restant importància al tabaquisme d’aquests pacients, fins i tot quan els mateixos metges ja destinaven molts esforços en combatre’l entre la població general”, explica la doctora Cristina Pinet, psiquiatra i membre de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Tabac de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya.

A més, les lleis antitabac i les campanyes de sensibilització tenen poc efecte entre els fumadors amb trastorn mental.

Han tingut una incidència molt curta en la població fumadora amb patologia psiquiàtrica. No sabem si és perquè NO es posa la mateixa atenció, perquè l’esforç que s’ha fet en tractaments ha anat més adreçat a població general que a població psiquiàtrica .. Després també hi ha un altre factor important: els pacients amb trastorn mental fumen amb intensitat i en quantitat superior a la població general”.

A Catalunya, el 24% de la població general fuma. Entre els pacients psiquiàtrics, el percentatge es dispara: són fumadors el 70% de les persones psicòtiques, el 60% de les bipolars, i més del 50% de les depressives.

Totes aquestes qüestions es van abordar en la Jornada de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum del Tabac, celebrada a Barcelona amb la participació de més de 350 professionals.

Els experts van demanar endurir la legislació per protegir els no fumadors. A banda d’afavorir les patologies cardiovasculars, el consum de tabac també augmenta el risc de patir artritis reumatoide i fibrosi pulmonar, entre d’altres malalties.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?