Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 30 de Marzo de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Rueda de prensa de los técnicos de Sanidad, hoy sin Fernando Simón

El metro ja informa a les andanes de com van de plens els vagons

TMB ha començat una prova pilot a tres estacions de la L5 que durarà dos anys

Nova pantalla d'informació dinàmica a l'estació d'Entença

Nova pantalla d'informació dinàmica a l'estació d'Entença / Miguel Ángel Cuartero (TMB)

El metro de Barcelona ha estrenat un sistema per explicar als viatgers quins són els vagons que van més buits, abans que el tren arribi a l’estació. L’objectiu és que els passatgers amb aquesta informació es puguin distribuir millor per les andanes i viatjar amb més comoditat. De moment, tal i com va avançar SER Catalunya, es farà una prova pilot a tres estacions de la Línia 5.

A les andanes de Hospital Clínic, Entença i Sants Estació s’han instal·lat pantalles per donar aquesta informació als viatgers. Quan està a punt d’arribar el tren apareix el dibuix dels cinc vagons i al seu interior uns ninots de color blau que indiquen el grau d’ocupació de cadascun dels cotxes. Si n’hi ha un o dos vol dir que encara hi ha possibilitats de seure. Si són tres indica que el cotxe està ja bastant ple i si n’apareixen 4 significa que aquell vagó va de gom a gom.

TMB ha descartat utilitzar el color dels semàfors per marcar el grau d’ocupació dels vagons com fan a Singapur. Consideren que el vermell és un color que pot generar alarma entre els usuaris del metro.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcon, ha explicat que l’objectiu d’aquesta mesura és millorar el confort del viatger en una línia que, juntament amb la L1, és la més saturada de la xarxa. Diu Alarcon que “donar aquesta informació és important sobretot per a les persones que necessiten seure”. La prova pilot durarà dos anys, però diu la regidora que la idea és estendreu al conjunt de la xarxa.

La informació sobre el grau d’ocupació de cada cotxe ve del sistema de suspensió del propi tren.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?