Sociedad

Ryanair va "conculcar" el dret de vaga dels tripulants de cabina

Inspecció de Treball multarà Ryanair per 26 faltes laborals en la vaga de tripulants de cabina del setembre passat

Un avió de Ryanair / Paul Hanna Reuters

Vilobí d'Onyar

Inspecció de Treball multarà Ryanair per 26 faltes laborals en la vaga de tripulants de cabina del setembre passat. Creu que es va "conculcar" el dret de vaga i que es va "transgredir" la normativa de prevenció de riscos laborals.

La Inspecció de Treball del govern central ha detectat 23 faltes greus i 3 de molt greus, com obstruir la feina dels mateixos inspectors i limitar el dret de vaga. En concret, retreuen a l'aerolínia irlandesa haver consultat en un formulari online si els treballadors pensaven fer vaga, cosa que està prohibit per llei.

"Va dirigir als seus TCP una enquesta per correu electrònic que tenia com a finalitat conèixer, amb caràcter previ a el desenvolupament de la vaga, el nombre d'efectius que anaven a secundar les aturades, podent amb això haver limitat l'exercici de el dret de vaga", assegura el text.

Les comprovacions de la Inspecció de Treball han permès acreditar també que l'empresa va incórrer en un "ús abusiu del seu poder de direcció", ja que va assignar guàrdies sense especificar el servei mínim que havien de cobrir i que va modificar -amb tant sols unes hores d'antelació, en alguns casos- les previsions de dies de descans o de dies lliures.

A part, també dona per acreditat que Ryanair hauria designat durant els dies de vaga un "important" número de treballadors en situació de guàrdia per tal de "limitar" i "impedir" el dret de vaga.

També diu que la companyia va obstaculitzar la feina dels inspector i que, a més, va amagar informació als sindicats durant les jornades de vaga del setembre. Unes aturades que es van fer en contra dels tancaments de les bases de les Canàries, i de l’amenaça de tancar el centre de treball de l’aeroport de Girona.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00