Sociedad

85 metres, 270.000 euros

Aquest és el preu de mitjana d'un pis a les comarques de Girona segons un estudi de l'Associació de Promotors de Catalunya

El president dels promotors gironins, Josep Maria Coll; el president de l'Associació de Promotors de Catalunya, Lluís Marsà, i el director general de l'associació, Marc Torrent / Agències

Girona

L'anàlisi dels promotors subratlla que de mitjana les cases durant l'any 2019 es an abaratir un 17% - ara una casa de 176 metres quadrats costa uns 470 mil euros - mentre que el preu dels pisos nous va continuar a l'alça. De fet, segons l'estudi... un pis de 85 metres quadrats surt a la venda per 270 mil euros, de mitjana.

De tots els municipis analitzats de les comarques de Girona, Castelló d'Empúries és el que té el preu més elevat del metre quadrat útil, seguit de Lloret i Palamós i el que té el preu més baix és La Bisbal.

Tot i això, els promotors creuen que els preus tendeixen a estabilitzar-se. El president de l'Associació, Lluís Marsà, posa com exemple Girona ciutat, perquè el preu del metre quadrat útil del 2018 al 2019 no ha canviat (3.230 euros/m2).

A les comarques de Girona, dels 2.197 habitatges nous... només 1 de cada 4 està a la venda. La majoria, segons els promotors, s'han venut sobre plànol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00