Sociedad
Transporte aéreo

ERC durà al Senat la OSP Menorca-Barcelona

Els catalans ho faran per col·laborar amb Més per Menorca en aquesta reivindicació

La lluita per la OSP amb Barcelona segueix. / Radio Menorca

Mahón

Esquerra Republicana de Catalunya portarà al Senat la pugna per aconseguir una OSP per la ruta Menorca-Barcelona. A petició de Més per Menorca, el senador català Bernat Picornell exigeix a l'Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana les dades en què es basa la carta que ha enviat recentment la institució al Consell Insular de Menorca, mitjançant la qual s'explica que s’ha monitoritzat la ruta i que no es considera necessària una Obligació de Servei Públic.

Més per Menorca, però, creu que els preus abusius que estableixen les companyies aèries en períodes de vacances i caps de setmana ja justifiquen àmpliament l'OSP i que, per tant, cal conèixer els barems i criteris que s'estan utilitzant des de Madrid per fer aquesta valoració.

La idea de fons que vol transmetre Més per Menorca és que no hi ha unes necessitats estàndard o genèriques que justifiquin una OSP. S’han d’estudiar les circumstàncies concretes de cada connexió i especialment la dependència que cada territori té de cada connexió. Per a Josep Castells, cal aclarir-ho i per això s’ha demanat ajuda a Esquerra Republicana.

Cal recordar que el Parlament va aprovar per unanimitat, a principis de febrer, una proposta de Més per Menorca que instava al  Govern balear a concentrar tots els esforços amb la negociació amb l'Estat i la Comissió Europea en la direcció d'aconseguir una OSP entre Menorca i Barcelona.Val a dir que el 55% de l'volum de passatgers de la nostra illa té com a destinació l'aeroport de la capital catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00