Sociedad

Primer cas de coronavirus a Catalunya

És dona jove d'origen italià que viu a Barcelona i que havia viatjat al nord d'Itàlia del 12 al 22 de febrer

Una parella a un supermercat de Casalpusterlengo, al nord d'Itàlia / FLAVIO LO SCALZO Reuters

Barcelona

La Generalitat ha activat el protocol davant el primer positiu per coronavirus a Catalunya.

Es tracta d'una dona jove d'origen italià que viu a Barcelona i que havia viatjat al nord d'Itàlia del 12 al 22 de febrer. Presenta una simptomatologia semblant a la grip i té una clínica lleu. Ella mateixa va anar a l'Hospital Clínic aquesta passada nit.

El Ministeri de Sanitat ha concretat que el Centre Nacional de Microbiologia practicarà la prova de confirmació en les pròximes hores.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que ja han establert els contactes que ha fet la dona que ha donat positiu, un total de 25 persones, i que establiran l'aïllament al seu domicili d'aquestes persones que, ha subratllat, estan sanes. Un confinament de 15 dies.

Guix ha remarcat que l'objectiu és la contenció de la malaltia i que el protocol sobre el coronavirus és viu i pot experimentar modificacions en els propers dies. Si la situació fos d'una pressió d'ingressats semblant a la d'Itàlia, la pacient estaria sent tractada a domicili. També ha explicat que s'estan investigant 7 o 8 casos més de possible coronavirus a Catalunya.

La doctora Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del SCS ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat: "Hem fet una anàlisi dels recursos a l'abast i el sistema està preparat. Els serveis hospitalaris disposen dels equips de protecció individual". Ricard també ha explicat que "s'està treballant en un pla de contingència que contempla diferents escenaris".

Des de Salut Pública es recomana que les persones que pensin que puguin estar contagiades contactin primer a través del 061 que és l'encarregat de fer el primer cribratge, abans d'anar a urgències i poder col·lapsar-les. Joan Guix ha volgut remarcar que, sense banalitzar el Covid-19, se l'ha de situar en la dimensió adequada, "em preocupa més la grip estacional que el coronavirus".

En la situació actual, des de Salut no es desaconsella viatjar, seguint les indicacions que marca la OMS.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00