Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Figueres vol comprar 9 pisos en un mateix bloc per fer habitatge social

El bloc de Figueres / Cedida

A Figueres l’Ajuntament ha bloquejat la venda d’una desena de pisos d’un sol edifici que estaven a punt de caure en mans d’un fons voltor. L’objectiu és comprar-los aplicant el dret de tanteig i destinar-los a lloguer social. Els veïns que viuen en aquest bloc, però, rebutgen l’operació perquè preveuen problemes de convivència.

 És un edifici de 19 habitatges del carrer Rocaberti, al barri de la Creu de la mà. 8 dels pisos tenen propietaris particulars, 2 més els gestiona un banc i els 9 restants, que estan buits, se'ls vol quedar un fons d'inversió. Els veïns accepten què en aquest edifici hi hagi un o dos pisos socials, però consideren excessiu concentrar al seu bloc tants habitatges d'aquesta tipologia.

Creuen que s'haurien de repartir per altres punts de la ciutat. Rafel Pérez, un dels afectats és taxatiu:"El que demanem és un repartiment just a tots els edificis i barris de la ciutat. La nostra comunitat de veïns és solidària amb el pla de l'Ajuntament. Si hi posen un o dos pisos d'aquest tipus, només faltaria, ho assumim i punt. El que no volem és que es concentrin tants habitatges de lloguer social al nostre bloc."

El govern municipal reconeix que aquesta alta concentració de pisos socials en un sol edifici va en contra de la seva pròpia política d’habitatge però ho justifica dient que la operació és rodona. A la ciutat hi ha poca oferta d'aquest tipus i ara l'Ajuntament es pot quedar, d'una sola tacada i per un preu d'entre 30 i 70 mil euros, una desena pisos amb un valor de mercat que ronda els 120 mil euros. A Figueres ara mateix hi ha 70 habitatges destinats a lloguer social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00