Sociedad
SOCIETAT

Els veïns afectats per l'explosió de la química volen passar pàgina

Una de les mesures recomanades pels psicòlegs és anar fins el lloc dels fets per paliar l'insomni i l'angoixa que els persegueixen des de fa setmanes.

Finestra trencada a causa de la deflagració. / ACN

Tarragona

Els veïns afectats per l’explosió de la química a Tarragona hauran de visitar el lloc dels fets per poder passar pàgina definitivament. És la recomanació que han rebut dels psicòlegs els habitants del barri de Bonavista per solucionar els problemes d’angoixa que pateixen des de fa setmanes.

L’insomni i l’ansietat persegueixen a moltes de les famílies que tenen la casa amb esquerdes i vidres trencats per la deflagració. Una de les afectades assegura que es desperta d’un sobresalt: “cualquier ruido ya me hace estar en alerta, por la noche me levanto pensando que ha habido una nueva explosión”.

L’assessorament psicològic és una eina que es va posar en marxar gairebé des del dia després, primer de manera individual i ara s’ha fet una sessió en grup que els ha fet sentir més acompanyats: “hemos visto que no estamos solos”. Una de les pautes que hauran de seguir per superar l’episodi és trepitjar el terreny i anar fins el kilòmetre zero.

Sense resposta

Hi ha prop de 200 afectats que ja han rebut la visita dels pèrits de les assegurances, però que encara no han tingut resposta. Alguns han optat per pagar de manera provisional els arranjaments, però n’hi ha que no s’ho poden permetre i encara ho tenen tapat amb cartrons.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00