Sociedad

La liberalització ferroviària posarà a prova la capacitat de Sants

Adif busca espais perquè les empreses que competiran amb Renfe a l'alta velocitat puguin aparcar els seus trens

Tren AVLORenfe

Barcelona

La liberalització dels serveis d'alta velocitat posaran a prova la capacitat de les estacions de Sants, a Barcelona, i Puerta de Atocha i Chamartín, a Madrid. Adif les ha declarat infraestructures “congestionades” i busca espais on les empreses que competiran amb Renfe puguin aparcar els seus trens.

A partir del 14 de desembre, altres empreses, a més de Renfe, podran oferir serveis d'alta velocitat a Espanya. Això significa, en el cas de Sants, que hi haurà més trens que ocuparan les 6 vies d'ample internacional d'aquesta estació mentre pugen o baixen viatgers, carreguen càtering, etc. L'augment de serveis complica l’operativa i requerirà d’una acurada planificació per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries i un compliment estricte dels horaris per part dels operadors.

L’estacionament a Sants no és l’únic problema, les empreses necessiten un lloc on apartar els trens quan han acabat el servei. De fet, una part dels Euromed han allargat el seu recorregut fins a Figueres-Vilafant precisament perquè a l’àrea de Barcelona no tenen espai.

El director adjunt a la presidència d’Adif, Raúl Míguez, ha explicat que quan l’estació de la Sagrera estigui construïda, no hi haurà tant de problema però mentrestant han de trobar espais alternatius.

En unes jornades sobre Liberalització Ferroviària que s’han fet al Col·legi d’Enginyeria de Camins, Míguez va explicar que “Renfe posarà a disposició dels seus competidors cert número de vies als entorns urbans de Madrid i Barcelona”. I que aquestes instal·lacions s’hauran de completar amb altres actuacions com la construcció de vies a Sant Andreu Comtal que començarà, segons Adif, en les properes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00