Sociedad
COVID-19

Tarragona s'atura pel Coronavirus

La ciutadania es queda a casa i l'activitat s'atura a alguns sectors. Al polígon químic la producció continua amb relativa normalitat però amb molts treballadors a casa.

La Rambla de Tarragona, buida. / ACN

Tarragona

Primers dies de confinament pel Coronavirus, que suma 13 casos al Camp de Tarragona -cap de moment dels principals nuclis de població, de Tarragona ciutat o de Reus-. D'aquests n'hi ha un de greu, un home de 40 anys ingressat a la UCI que tenia com a antecedent un viatge a Benidorm.

Els ajuntaments ja han pres nombroses mesures per contibuïr a que tothom es quedi a casa tancant espais públics per evitar aglomeracions, oferint la gratuïtat de les zones blaves i recordant a la ciutadania que es quedi a casa a través de la megafonia de les patrulles policials

Químiques i nuclears continuen funcionant

Les empreses químiques de Tarragona continuen amb els nivells de producció habituals però prenent mesures per afavorir el teletreball i evitar aglomeracions.

Les plantes operen amb relativa normalitat, reben les matèries primeres i tampoc tenen problemes amb els clients que els compren producte. La trentena de companyies de l'associació empresarial química portes endins han reduït al màxim els llocs de treball presencials, afavorint el fet de poder fer feina des de casa; També es fan el màxim de reunions per Skype o videoconferència, i si el contacte és indispensable, que sigui a dins d'una habitació gran, ventilada i amb distància entre una i altra persona. S'eviten els viatges, es fan els canvis de torn sense que hi hagi contacte físic, s'han restringit les visites a les instal.lacions i s'ha reduït l'aforament a les cantines a l'hora de dinar.

Un parell de curiositats: l'empresa que fabrica components per fer paper de cuina i mocadors ha vist com augmentava la demanda dels seus productes. Un cas semblant a les dues que fan gasos necessaris per l'oxígen hospitalari: han incrementat les mesures per garantir el subministrament als centres pels pacients.

D’altra banda, els tres reactors nuclears de la demarcació, Ascó I i II i Vandellòs II, funcionen al 100% de potència ara mateix. De moment, normalitat a la indústria sense afectació per als treballadors ni per les plantes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00