Sociedad

Dos detinguts i més de 100 multes per saltar-se el confinament

Figueres ha sancionat 69 persones, Blanes 23, Salt 18, Roses 12 i Banyoles 9

S'han fet tancar quasi una quarantena de locals

La Guàrdia Urbana de Figueres ha sancionat 29 persones. / Imatge: Ajuntament de Figueres

Girona

Des que va entrar en vigor el confinament a les cases, les policies locals de les comarques de Girona han hagut de sancionar més d'un centenar de ciutadans que s'havien saltat la prohibició i han detingut dues persones.

Els detinguts son a Blanes i Banyoles, en tots dos casos per enfrontar-se als policies que els volien sancionar.

El municipi amb un major nombre de sancionats és Figueres. El primer dia van ser 29 els veïns multats per la Guàrdia Urbana, mentre que, segons s'ha fet públic aquest matí, ahir van ser 40 més els sancionats.

El vicealcalde i regidor de Protecció Civil, Pere Casellas, ha recordat que només es pot sortir "si és imprescindible" i adverteix que la Guàrdia Urbana" vetllarà per tal que es compleixin les mesures decretades davant l’episodi de crisi del COVID-19".

Casellas ha detallat que, entre els sancionats, hi ha un grup de persones que anaven en un mateix cotxe i que "se'n reien dels agents". Les multes poden superar els 600 euros.

A Salt, l'Ajuntament ha informat que la Policia Local també ha sancionat a 18 veïns que anaven pel carrer sense complir cap dels supòsits que permeten fer-ho com anar a comprar, a la farmàcia o a passejar el gos, entre d'altres. Aquí també s'han cursat 10 ordres de tancament de comerços.

El regidor, Toni Vidal, ha explicat que només es sanciona a aquelles persones a les que ja han avisat prèviament.

També han imposat sancions Roses, Banyoles, Platja d'Aro i Blanes. A Roses han estat 12 els sancionats per anar pel carrer sense tenir cap motiu justificat mentre que a la capital del Pla de l'Estany han sancionat 9 persones i n'han detingut a una mentre que els 2 sancionats de Platja d'Aro son menors d'edat.

A Blanes, l'Ajuntament ha informat que ahir van imposar 16 sancions i el primer dia 7 més.

El que va a la baixa és el tancament de locals que estaven obert sense tenir permís els últims dies. A Roses s'ha ordenat el tancament de 27 establiments, a Salt han estat 10.

A Girona, en canvi, l'Ajuntament ha informat que l'ús del bus urbà i de la Girocleta ha caigut en picat. El bus ha registrat un descens d'usuaris del 92% d'un dia per l'altre i la Girocleta del 97%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00