Sociedad
CRISI DEL CORONAVIRUS

L'executiu no preveu per ara suspendre el pagament de les hipoteques

Tampoc utilitzar els fons de jubilació i acorda amb els bancs una pòlissa de crèdit de 50 milions per fer front a la crisi

El ministre portaveu del Govern, Eric Jover, donant la darrera hora sobre el pla de xoc per a les empreses per pal·liar la crisi del coronavirus. / SFGA

Andorra la Vella

El Govern no preveu per ara adoptar mesures per a privats com la suspensió d'hipoteques o altres préstecs perquè entén que amb el paquet de mesures que s'aprovarà amb la llei òmnibus per fer front a la crisi del coronavirus es garantiran els sous.

Tampoc preveu per ara la suspensió de les hipoteques dels locals comercials sinó que, amb l'associació de bancs, s'està plantejant un seguit de mesures com ara la cadència del pagament dels préstecs.

En aquest sentit, el ministre portaveu del Govern, Eric Jover, ha recordat la línia de crèdits tous a les empreses, que actualment s'està negociant amb un 0,25% d'interès. També s'està treballant, juntament amb els sectors econòmics i socials, un pla de mesures de xoc per ajudar a les empreses i ha mencionat la possibilitat de modificar els calendaris fiscals amb l'ajornament d'alguns impostos.

A la roda de premsa de cada migdia per informar de les darreres novetats al respecte del coronavirus, Eric Jover també ha assegurat que l'executiu no preveu per ara utilitzar els fons de reserva de jubilació per destinar-lo a l'emergència econòmica sorgida de la crisi del Covid19. Ha avançat que amb els bancs s'ha acordat ja l'obertura d'una línia de crèdit de 50 milions d'euros per destinar-lo a ajuts i que s'eliminarà del pressupost les inversions no imprescindibles, tot activant el fons de contingència que s'ha dotat amb 2 milions d'euros.

El ministre també ha indicat que ara s'aprovarà un pla de xoc, que és modulable, en funció de com evolucioni la crisi sobre la qual "sabem l'inici però no el final" i per tant caldrà prendre mesures dia a dia i afrontar-la de manera molt dinàmica".

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00