Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Ábalos no descarta una prórroga del estado de alarma

Col·legis professionals i pimes reclamen mesures econòmiques urgents

Demanen la suspensió de taxes en aquells sectors que han hagut d'aturar la feina per l'estat d'alarma

Els comerços tenen "ingrés zero" i no poden fer front als compromisos amb les administracions, diu el president de PIMEC Girona.

Els comerços tenen "ingrés zero" i no poden fer front als compromisos amb les administracions, diu el president de PIMEC Girona. / Imatge: ACN

PIMEC Girona fa aquesta crida sobretot pels sectors del comerç, l’hostaleria, la restauració o els serveis. Entre les mesures que demanen hi ha l’avançament i el pagament immediat de les factures pendents d’abonament, la rebaixa de tributs i taxes municipals, o la continuïtat de tots els contractes públics amb proveïdors.

El president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, diu que l'objectiu és que "els autònoms, les pimes i, sobretot l'hostaleria, no vegi la seva capacitat financera afectada per aquest zero ingrés" perquè, en aquesta situació -afegeix- no tenen "cap capacitat de complir les seves obligacions amb les administracions"

Els col·legis professionals també demanen aquestes mesures. El degà del col·legi d’enginyers de Girona, Jordi Fabrellas, creu que les mesures anunciades pel govern de Pedro Sánchez es queden curtes: "si dius que ajudaràs a 5.000 autònoms, les ajudes no arribaran a tots perquè potser a Girona ja en som 4.000. És totalment insuficient"

Fabrellas, a més, diu que el sector dels enginyers ha caigut en una nova crisi quan encara no s'havien recuperat de la crisi del 2008.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?