Sociedad

Catorze morts per coronavirus a les comarques de Girona

Totes les persones mortes tenien patologies prèvies

Aquest diumenge s'han diagnosticat 95 nous casos, la xifra més alta des de l'inici del brot

Ja hi ha 160 professionals sanitaris infectats, 55 més que ahir

El cartell que marca la distància per al següent client a la cua en una parada de l'exterior del Mercat del Lleó de Girona, el 16 de març del 2020 (horitzontal) / Marina López ACN

Girona

El Departament de Salut ha informat aquest diumenge que tres persones més han mort a les comarques de Girona víctima del coronavirus. Des que l'epidèmia va arribar aquí són 14 les persones que han perdut la vida. Totes tenien patologies prèvies. 10 d'aquestes morts han estat durant el cap de setmana.

Diumenge s'han diagnosticat 95 casos nous, la xifra més alta des de l'inici d'aquesta crisi sanitària i 55 dels nous diagnosticats són personal sanitari.

Ara mateix hi ha 360 persones diagnosticades en el conjunt de les comarques de Girona i 160 són professionals del sistema de salut. 26 dels contagiats estan en estat greu.

S'acosta una setmana difícil

Per fer front al previsible increment de casos que hi haurà en els propers dies, Salut ha dissenyat una estratègia que implica el sector públic i privat. L'objectiu és poder disposar de més llits d'hospitalització.

Hi ha inclosos tots els centres del Sistema de Salut de Catalunya i altres de privats com la Clínica Bofill, la Clínica Onyar i la Clínica Santa Creu de Figueres.

Dissabte es van començar a derivar pacients del Centre Sociosanitari La República (de Salt) cap a la Bofill per poder augmentar els llits disponibles a l'Hospital Santa Caterina. Tots els centres també treballen per poder disposar de llits amb ventilació mecànica i atendre els pacients més greus.

Per la seva banda, el Trueta, el Santa Caterina i la Clínica Girona estan adaptant llits hospitalaris per incorporar-los com a llits d'Unitat de Cures Intensives i no es descarta l'opció d'atendre pacients en hotels i en altres equipaments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00