Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Ábalos no descarta una prórroga del estado de alarma

Dotze hores de feina per 40 euros

Els taxistes que operen a l'estació de Girona calculen una caiguda de més del 80% de la facturació

Algunes fleques que encara seguien obertes tancaran per no exposar els treballadors

Entrada de l'estació de tren de Girona

Entrada de l'estació de tren de Girona / Ràdio Girona

Els taxistes que operen a l'estació de Girona guanyen de mitjana 40 euros en dotze hores. La demanda ha caigut més del 80%. Els taxistes de Girona diuen que només fan un servei cada tres hores, quan abans podien fer més de 5 sortides.

Els taxistes fan guàrdia davant de l’estació de tren de Girona, però veuen passar el temps sense tenir cap ingrés. En Pere n'és un d'ells i ha explicat que ara només venen una estona per veure si cau algun client. També han notat que ha baixat l'activitat perquè ja no fan trasllats  de gent gran per anar als hospitals, ja que s’han posposat totes les visites que no són urgents.

La baixada del número de viatges s’ha deixat notar també als trens de Rodalies, que aquest dimecres només van agafar el 15% dels usuaris habitual; i als busos urbans de Girona, on aquest dimarts només hi havia el 6% de viatgers d’un dia normal.

Fleques tancades

Algunes fleques seguien obrint aquest dimecres, però retallant horaris i persona. Només tenen un de cada quatre clients habituals, i creuen que hauran d’acabar baixant la persiana. La majoria de forns només obren al matí, i amb un quart de la plantilla. Totes limiten l’accés, de manera que si hi ha un client a dins, el següent s’ha d’esperar a la vorera. És el cas d’una fleca propera a l’estació de tren, on treballaven quatre persones i ara hi ha només una dependenta que s'encarrega d'obrir al matí. "S'ha notat molt, ha baixat la feina, i hem hagut de tancar la cafeteria i només tenim la fleca, i tot per emportar", explica.

Una altra fleca, la franquícia de Granier a la Plaça Marquès de Camps, tancarà i farà un ERTO després diversos dies venent pa. En un dia acostumen a passar per la seva fleca unes 800 persones, i calcula que ara els compradors arriben amb prou feines a ser 200.

El seu gerent, Josep Maria Casadevall, diu que no vol seguir exposant els seus treballadors: "Nosaltres ens hem plantejat donar servei mínim, però arriba un moment que els diners no ho són tot; i has de salvaguardar tots els treballadors, ja que estem molt exposats". Ahir van donar el menjar que els va sobrar a la Clínica Bofill.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?