Sociedad
Coronavirus

Un model matemàtic preveu el col.lapse del sistema sanitari

La situació es donaria abans d'una setmana per manca de llits a l'UCI. Són dades d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i de Saragossa que ja coneixen tant el Ministeri com la Conselleria de Salut: el mateix model va predir l'actual propagació del coronavirus.

Primer pla d'Àlex Arenas, investigador del grup de recerca Alephsys Lab de la URV. / ACN

Tarragona

Les conclusions del director de la càtedra Ciència i Humanisme de la URV, Álex Arenas, són taxatives: l'estat d'alarma i el confinament han arribat tard, caldrà habilitar hotels i contractar més professionals sanitaris. Assegura que si no s’ordena la restricció de mobilitat total excepte els serveis de primera necessitat, en menys d’una setmana el sistema sanitari català es col.lapsarà.

Considera que decretar el confinament total i reduir al màxim els desplaçaments suposaria que les autoritats guanyéssin temps per acondicionar hotels com a espais d'atenció sanitària i per trobar professionals mèdics que encara que no siguin especialistes, puguin ser també útils per fer front a l'actual crisis.

Ja fa un mes que van dissenyar el primer model de propagació del virus. Arenas lamenta que els responsables polítics han començat a fer-li cas quan han comprovat la certesa de les primeres prediccions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00