Sociedad

Mobilització per ajudar la gent gran confinada

Lloret de Mar repartirà menjar a casa dels que no tinguin cap familiar a prop

A Begur i Sant Feliu de Guíxols, diversos veïns s'han unit per fer mascaretes

Imatge d'arxiu / Aj. Begur

Begur

Voluntaris de Begur s'han organitzat per cosir i distribuir mascaretes pel coronavirus entre la gent gran. Responen a una campanya de Facebook i compta amb l’ajuda de la fleca del poble, que donarà roba, fil i goma elàstica als voluntaris.

La intenció és que pugui servir com a protecció bàsica per la gent més vulnerable. Des de l'ajuntament, creuen que aquesta acció pot servir per complementar la feina de l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament.

A Sant Feliu de Guíxols, una altra iniciativa solidària cosirà 4000 mascaretes pels sanitaris voluntaris i treballadors de serveis socials. L'ha impulsat una empresa que normalment es dedica a confeccionar i cosir mallots de patinatge i gimnàstica.

Van aconseguir el material bàsic i els patrons per fer les mascaretes, i a través d'una crida a les xarxes socials està trobant un important contingent de persones de Sant Feliu de Guíxols i el seu voltant que tenen màquina de cosir, coneixements i experiència, i que s'han ofert per cosir-les

Menjar a domicili per la gent gran

Lloret de Mar, per atendre la gent gran que viu sola, ha activat un servei per portar els àpats a casa seva. a regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, diu que amb l’ajuda de Càritas truquen cada dia als majors de 70 anys: "Hem adoptat diferents mesures, com els àpats a domicili, o l'oferiment de diferents lots del Centre de Distribució d'Aliments. A més, hem filtrat les persones majors de 70 anys del padró i, amb l'ajuda de Càritas, les estem trucant i fent un seguiment diari".

Lloret també està estudiant posar el pavelló, o el centre de dia a disposició de les persones sense llar durant les setmanes de confinament. El municipi, a part, compta ara amb 700 quilos de fruita i verdura, que ha donat una cadena d'hotels al centre d’aliments.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00