Sociedad

Portbou acusa Adif i Renfe d'haver deixat 7 persones desemparades al municipi

L'alcalde denuncia que els van vendre bitllets per anar a França sense advertir-los que la frontera estava tancada

Amb els hotels del poble tancats, van haver de dormir als baixos de l'Ajuntament perquè Adif els va tancar l'estació

Els turistes en el moment de ser acollits als baixos de l'Ajuntament de Portbou. / Imatge: Cadena SER

Girona

Els set turistes -dos matrimonis i tres persones més- van arribar dissabte a Portbou en tren. Havien de fer el trajecte en avió des de Las Palmas fins a Zuric (Suïssa) fent escala a Barcelona però els van anul·lar el vol. Com que no van trobar cap més avió, van agafar el tren per anar fins a França.

Els turistes en el moment de ser traslladats a l'Ajuntament amb l'alcalde, Xavi Barranco, ajudant-los a portar les maletes. / Imatge: Cadena SER

Renfe els va vendre un bitllet fins a Cerbère però el tren va acabar el seu recorregut a Portbou a causa del tancament de fronteres que va entrar en vigor aquesta setmana.

L'alcalde, Xavi Barranco, denuncia que Adif els va tancar el vestíbul de l'estació i que els va deixar al carrer sense tenir en compte que a Portbou no hi ha cap hotel obert perquè està prohibit.

L'alcalde els va obrir els baixos de l'Ajuntament i, amb altres veïns, els van dur sofàs, mantes i menjar perquè poguessin passar la nit de dissabte.

La furgoneta amb la que s'ha portat els turistes fins a Cervera de la Marenda. / Imatge: Cadena SER

Avui, el propi alcalde els ha portat fins a Cervera de la Marenda mitjançant una furgoneta del consistori perquè puguin seguir el seu trajecte cap a Zuric en tren.

Renfe demana "disculpes per les molèsties i inconvenients que van patir els 7 viatgers i l'alcalde de Portbou" i assegura que, des de dimecres passat, van donar l’ordre perquè no es vengués cap bitllet per anar a França i se n'informa mitjançant els seus canals de comunicació però admeten que han anat lents en poder-ho passar a les màquines expenedores de bitllets.

La companyia assegura que estan fent un “esforç informatiu” molt gran per evitar aquesta situació i espera que avui mateix ja no sigui possible comprar un bitllet per a una destinació a la que no es pot arribar. També afegeixen que en el moment que van tenir coneixement de l'incident es van "preocupar per la situació" i van "contactar amb l'alcalde de Portbou".

Fonts d'Adif consultades per Ràdio Girona es limiten a dir que l'estació es va tancar com es fa sempre quan hi arriba l'últim tren.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00