Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Ábalos no descarta una prórroga del estado de alarma

Les conseqüències als municipis aniran més enllà del virus

El gran temor que tenien és el que es va confirmar ahir mateix: l'Estat d'Alarma s'allarga, almenys, 15 dies més

El Mercat del Lleó amb una patrulla de Policia

El Mercat del Lleó amb una patrulla de Policia / Jordi Altesa

Preocupació. Aquesta és la paraula més repetida pels responsables polítics per les conseqüències que tindrà el Coronavirus a les ciutats. Els Ajuntaments ja han desplegat mesures fiscals per donar més coll per pagar, però la magnitud de la crisi els fa començar a assumir que faran curt. La regidora d’Hisenda de Girona, Maria Àngels Planas, explica que als negocis els preocupa sobretot resistir a un tancament de més de dues setmanes.

A Figueres també estan en alerta per un teixit econòmic de sector serveis i petita empresa. L’alcaldessa, Agnés Lladó, creu que la durada de l’estat d’alarma serà deteminant per a les botigues.

Els ajuntaments també subratllen que poder dedicar el superàvit de l’any passat a fer front a la crisi els pot ajudar a aplicar més mesures. Fins ara, l’havien de dedicar forçosament a reduir deute.

La temporada al litoral

I al litoral a aquesta realitat s’hi suma que el virus passi factura en la confiança de la Costa Brava com a destinació turística. Ara l’objectiu és intentar que no es perdi la temporada d’estiu.

D’aquí a deu dies, l’1 d’abril, s’hauria de donar el tradicional tret de sortida a la temporada alta però sembla clar que aquest cop no començarà res i que l’inici de la temporada turística anirà per llarg.

A Roses, municipi que viu del francès, saben que el cost serà alt, sobretot pel tancament de fronteres. L’alcaldessa, Montse Mindan, tem un cop econòmic dur.

A Blanes, tampoc començarà la temporada turística per ara i el cop es preveu important entre comerç i altres petites empreses.

Els ajuntaments coincideixen que no es poden quedar sols en arreglar els desperfectes del Coronavirus i demanen mesures per pagar hipoteques i lloguers.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?