Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Ábalos no descarta una prórroga del estado de alarma

La Diputació destina 2 milions d'euros per ajudar a paliar els efectes del Glòria

La corporació també va aprovar pagar per últim cop la subvenció per les llars d'infants municipals que li correspondria a la Generalitat

Va ser el primer ple de la història fet per via telemàtica i el president, Miquel Noguer, espera que sigui l'últim

El 24 de març de 2020 serà recordat com el dia que es va fer el primer ple de la Diputació de Girona per via telemàtica.

El 24 de març de 2020 serà recordat com el dia que es va fer el primer ple de la Diputació de Girona per via telemàtica. / Imatge: Ràdio Girona

La Diputació de Girona s'ha tornat a rascar la butxaca amb tres crèdits extraordinaris que pugen a gairebé 8 milions d'euros. Un, de 2 milions, és per ajudar els municipis a arreglar els desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. Un altre, de 5'5 milions, és per assumir per última vegada l'ajuda de la Generalitat a les llars infantils municipals. I el tercer, de 250.000 euros, és per rehabilitar un edifici a Besalú per al projecte del Circus Art Foundation.

S'han posat al mateix punt per aprovar-los tots d'una tacada i han sortir endavant amb un vot en contra, el de la CUP, i amb un sí crític, el del PSC. La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, ha dit que s'hi oposa perquè no creu en el projecte privat del circ i el del PSC, Juli Fernández, ha qüestionat que, després d'una sentència que obliga la Generalitat a assumir la seva responsabilitat en la sostenibilitat de les llars municipals, la Diputació encara li segueixi esmenant la plana i hipotecant una quantitat prou important de diners.

Fernández ha anat més enllà i ha dit que no descarta "demanar informes jurídics" sobre l'acció de la Diputació. El seu president, Miquel Noguer, ha dit que compartia el fons de la reflexió i ha assegurat que les 4 diputacions catalanes i la Generalitat van acordar que aquesta serà l'última vegada que ho fan.

Segons Noguer, la sentència que obliga la Generalitat a no seguir esquivant la seva obligació en el manteniment de les llars municipals no ha estat ferma fins el 2019 i ha explicat que aquests 5'5 milions a raó de 875 euros per alumne són per pagar les despeses del curs 2018-19.

Noguer també ha recordat que al projecte de pressupostos de la Generalitat ja hi havia una partida per assumir totalment dels 1.300 euros per alumne que costa cada plaça i que l'administració catalana també es va comprometre a pagar en un termini de 10 anys la part proporcional de cada plaça que no ha assumit la Diputació -uns 425 euros per alumne- des del curs 2012-13 fins el 2018-19. També està en discussió si l'estat acabarà assumint completament els costos de l'escolarització entre els 0 i els 3 anys.

Videoconferència

Va ser el primer ple de la història fet per via telemàtica i es va desenvolupar amb relativa normalitat tot i haver-hi 27 connexions simultànies. El president va passar llista a l'inici i va dir que esperava que el pròxim ple, previst per finals d'abril, ja pugui tornar a ser presencial.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?