Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 03 de Abril de 2020

Otras localidades

Solucions d'urgència

Els ajuntaments estan capejant amb imaginació problemes derivats del coronavirus

Palamós i Figueres han fet llista d'establiments que porten a domicili.

Palamós i Figueres han fet llista d'establiments que porten a domicili. / Imatge: Ajuntament de Palamós

Un dels principals problemes és la caiguda del sector serveis degut al confinament. A Platja d'Aro invertiran un milió d'euros subvencionant pimes i autònoms; diners que complementaran les ajudes que ja ha habilitat la Generalitat i l'Estat.

També bonificaran els tributs per la recollida de residus i per l'ocupació de la via pública pel temps que les empreses hagin estat sense activitat així com els comerços que tenien terrasses al passeig marítim i es van veure afectats pel 'Gloria'.

Palamós ha creat una web amb les botigues que et porten la comanda a casa. La majoria són d'alimentació com carnisseries, fruiteries, peixateries i supermercats però també farmàcies, ferreteries, botigues d'informàtica, bugaderies i fins i tot n'hi ha que reparteixen menjar per animals. A la web de l'Ajuntament de Figueres hi ha una llista similar.

La capital de l'Alt Empordà ha preparat el pavelló Municipal Rafael Mora perquè persones sense llar s'hi puguin confinar. Això és degut a què els pisos socials i el centre Rosa Ymbert estan quasi plens.

S'hi habilitaran 20 places. Quan una persona hi vagi se li donarà un pack de primera necessitat amb roba, dutxa i llit i se'ls garanteixen els àpats durant les 24 hores del dia.

A Lloret de Mar també han condicionat el pavelló municipal per assistir els diferents usuaris del centre de dia i cobrir les seves necessitats bàsiques d'higiene i menjar, que es donarà preparat per evitar que l'hagin de manipular.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?