Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
Medio ambiente

S'amplia la xarxa mundial de reserves de biosfera d'illes i zones costaneres

Aumenten en cinc els espais protegits a païssos diferents

Aquesta zona del Vietnam entra a formar part de les reserves de biosfera. / Truong Thi Hanh

Mahón

Els últims mesos la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres ha incorporat cinc nous territoris Reserva de Biosfera. Es tracta de Great Sandy a Austràlia, Cascade Head als Estats Units, Cu Lao Cham-Hoi An al Vietnam, Georgian Bay al Canadà i Seaflower a Colòmbia. Amb aquestes noves adhesions, la xarxa segueix creixent i ja la integren un total de 79 reserves de biosfera de tot el món.

Les reserves de biosfera illes o zones costaneres són àrees sensibles a causa de l'alt nivell de biodiversitat, la gran quantitat d'endemismes i ecosistemes fràgils que alberguen. Són altament vulnerables al canvi climàtic i al mateix temps tenen un gran potencial d'estudi d'aquests canvis i poden servir com a precursors de polítiques de desenvolupament sostenible.

La Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres de la qual Menorca i l'illa de Jeju a Corea del sud són les secretaries tècniques, es va crear el 2009 amb l'objectiu de servir com a fòrum de cooperació i transferència de coneixement entre territoris distants que afronten reptes comuns. Amb les noves adhesions la Xarxa segueix creixent i treballant perquè les reserves de biosfera illes i zones costaneres avancin en el seu objectiu comú d'estudiar, implementar i difondre estratègies insulars i costaneres per preservar la biodiversitat i el patrimoni, promoure el desenvolupament sostenible i adaptar-se i mitigar els efectes del canvi climàtic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00