Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Las últimas noticias sobre el coronavirus en el mundo

El Mateu Orfila dedica la seva UCI exclussivament al coronavirus

Els pacients greus que no tenguin res a veure amb el COVID-19 serà ingressat a l'URPA

Hospital Mateu Orfila

Hospital Mateu Orfila / Google

L’increment de persones ingressades en estat greu a causa del Coronavirus ha provocat que l’Hospital Mateu Orfila hagi hagut d’habilitat una segona UCI.

La UCI habitual conta amb 7 llits, però donant que els casos greus de COVID-19 son la 5, s’ha decidit dedicar tota la UCI aquests tipus d’ingressos i s’han destinat les 6 places de la URPA, la unitat de recuperació postanestèsica, a pacients crítics que no tinguin res a veure amb el virus. L’hospital disposa encara d’una altra UCI, amb 12 llits més, per si fos necessària activar-la.

Per altra banda, la directora mèdica de l’Hospital, Tamara Contreras, confirmava aquest dimarts que ja s’ha passat a l’estadi 2 del pla de contingència. Aquest estadi dos contempla més de 20 persones infectades per coronavirus.

Contreras va anunciar també que, a part dels 21 respiradors dels que ja es disposava, se n’han comprat 4 més i s’està a l’espera que n’arribin 2 més de Son Espases.

Pel que fa als 3 de sanitaris afectats pel virus, cap d’ells va tenir contacte amb els malalts, per tant és molt probable que els contagis fossin fora de l’àmbit laboral. Hi ha 4 professionals que presenten símptomes de poder estar patint la malaltia i, recordem 65 més estan en quarantena per haver tingut contacte amb pacients infectats.

Contreras recorda que ens trobam en el moment més crític i anuncia que s’espera un increment de casos en els propers dies.

Tal com ja va fer recentment la presidenta del Consell Insular, també la directora mèdica de Mateu Orfila recomana que es surti al carrer amb la boca i el nas tapat amb mascaretes domèstiques a fi de no expandir el virus.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?