Sociedad

Torra recalca a Colau que té competències per distribuir targetes menjador

Surt al pas de la carta de 43 alcaldes catalansque criticava el sistema de repartiment de targetes

Quim Torra i Ada Colau en una imatge d'arxiu / ACN

Barcelona

El president català, Quim Torra, ha defensat avui la col·laboració de la Generalitat en el repartiment de les targetes menjador davant les crítiques de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha recalcat que té competències per realitzar la distribució.

En una carta, Torra ha respost així a una anterior missiva de Colau, signada també per altres 43 alcaldes catalans, en què retreia al president de la Generalitat  el sistema de repartiment de targetes moneder amb l'ajuda de menjador per als nens que la necessiten.

El president català ha defensat que hi ha hagut coordinació del Departament d'Educació amb tots els consistoris que ho han demanat, però alhora ha recalcat que la instrucció de la Generalitat deixa "un ampli marge" als municipis grans per fer el repartiment: "al cap i a la fi, són vostès els que millor poden organitzar aquest procediment", ha remarcat.

Torra ha destacat que des que es va iniciar el disseny d'aquest mecanisme substitutiu de les beques menjador, el passat divendres 13 de març, el Departament d'Educació ja va mantenir contactes "constants amb les gerències dels consells comarcals i del Consorci d'Educació de Barcelona i amb els tècnics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Finalment, el repartiment de les targetes es va iniciar una setmana després, el divendres 20 de març, i continua durant aquests primers dies d'aquesta setmana.

I en tot aquest procés a Torra li consta "fefaentment que tots els ajuntaments que ho han sol·licitat han rebut el suport i la col·laboració dle Departament d'Educació", ha subratllat.

A més, el president català ha recalcat a Colau que no comparteix la seva queixa que no tingui competències per a la distribució de les targetes, ja que, "d'acord amb la Llei de serveis socials, els municipis de més de 20.000 habitants són els responsables dels serveis socials bàsics".

"Les instruccions que s'han dictat han deixat deliberadament un ampli marge d'actuació als ajuntaments perquè són vostès, al cap i a la fi, els que millor poden organitzar aquest procediment", ha emfatitzat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00