Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 07 de Abril de 2020

Otras localidades

Colau ajorna el cobrament del lloguer dels pisos públics municipals

L'Ajuntament ha aprovat una partida de 3,5 milions d'euros per rebaixar les quotes a les persones que ho necessitin

Imatge del 10 de març de 2020 de la comissió no permanent d’estudi sobre la regulació de preus dels lloguers de l'Ajuntament de Barcelona

Imatge del 10 de març de 2020 de la comissió no permanent d’estudi sobre la regulació de preus dels lloguers de l'Ajuntament de Barcelona / ACN

L'Ajuntament de Barcelona ajorna el cobrament dels lloguers dels seus pisos públics. L'Institut Municipal d'Habitatge i Rehabilitació no tornarà a cobrar les quotes fins al mes de juliol. El govern municipal tira endavant aquesta mesura per pal·liar els efectes de la COVID-19, que també ha adoptat el govern català. En tots dos casos estem parlant de pisos que són propietat de les administracions. L’alcaldessa de Barcelona també ha demanat al govern de Pedro Sánchez perquè els privats també hagin d’ajornar el pagament dels lloguers a persones vulnerables.

Les 12.000 famílies que viuen en pisos públics de l’Ajuntament de Barcelona no hauran de pagar els rebuts des d’ara i fins al mes de juliol. A partir de llavors, a cada rebut, durant un any i mig, s’afegirà una part dels diners que no hauran pagat durant aquests mesos. Això sí, diu l’Ajuntament que les persones que ho necessitin rebran ajuts econòmics i que es rebaixaran les quotes als més vulnerables. Per això, l’Ajuntament ha aprovat una partida de 3,5 milions d’euros.

De la rebaixa de les quotes es podran beneficiar també els llogaters dels 250 habitatges que gestiona la Fundació Hàbitat3 i les famílies que viuen en pisos de la Borsa de Lloguer de Barcelona, que són uns 900, podran rebre ajuts per pagar els rebuts. La moratòria de pagament s’aplicarà també als 1400 pisos de protecció oficial que són de propietat municipal i als 400 locals comercials que estan en aquests edificis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?