Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 03 de Abril de 2020

Otras localidades

Set morts en una residència geriàtrica d'Olot per un brot de coronavirus

Una de les víctimes va donar positiu i les altres sis tenien tots els símptomes, segons ha admès la direcció de la residència

Una imatge de la residència.

Una imatge de la residència. / Imatge: Residència del Tura

Les víctimes són persones d'edat avançada de la residència geriàtrica el Tura d'Olot, on hi ha 115 interns. Segons la direcció, una d'aquestes persones va morir a l'Hospital d'Olot, on havia estat traslladada i les altres sis a la mateixa residència. Un va donar positiu per coronavirus i als altres no els van sotmetre a la prova però, segons explica la directora del centre, Montserrat Baldayo, tenien tota la simptomatologia.

Els primers indicis del brot van aparèixer a finals de la setmana passada. Tres interns van ser derivats a l'Hospital d'Olot i tots tres van donar positiu. A partir d'aquell moment, es van crear dues zones d'aïllament a la residència. En aquests moments hi ha 11 persones confinades.

També es va fer la prova a tots els treballadors del centre i tots els que van donar positiu van ser enviats a casa seva i s'aniran reincorporant a mesura que els vagin donant d'alta. Mentrestant, el centre ha reforçat la plantilla per seguir atenent els residents.

Segons un comunicat emès per la residència, ahir va ser donat d'alta un dels ingressats a l'Hospital i un dels que estava a la zona de confinament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?